ایران کانون گردشگری حلال در دنیاست

ایران حتما مهمترین کانون گردشگری حلال در دنیاست و در آینده نیز این رویکرد را دنبال می‌کنیم. ایران اصول و مبانی مربوط به گردشگری حلال را بدون اینکه سرمایه‌گذاری جدید کند، اجرا و مدیریت می‌کند.


به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نخستین روز هفته جاری ضمن بازدید از خبرگزاری مهر به سوالات خبرنگاران این رسانه پاسخ داد.


سلطانی‌فر در رابطه با برنامه سازمان میراث فرهنگی در مورد بافت تاریخی شیراز گفت: بحث بافت تاریخی شیراز یک پروژه ملی و فرادستگاهی است بنابراین اتفاقی که باید در ساماندهی آنجا بیافتد عزم و اراده و همگرایی بین چند دستگاه را می طلبد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: اینکه ما بخواهیم با مخربان، برخورد داشته و شکایت کنیم بدون اینکه نسخه‌ای برای حل مشکلات داشته باشیم، ما را به نتیجه نمی‌رساند. من یک سال پیش از بافت مرکزی شیراز و مجموعه محوطه‌های اطراف شاهچراغ بازدید کردم و با آقای دکتر آخوندی به عنوان متولی شورای عالی شهرسازی کشور صحبت کردم و گفتم اگر می خواهید مشکلات اینجا مثل شهرها و بافت های تاریخی دیگر شهرها نشود و بافت‌های تاریخی از بین نرود، باید اراده جمعی در اینجا وجود داشته باشد. بالاخره در استان ملاحظات استانی وجود دارد اما در تهران حتی با برخی از نهادهای انقلاب که تخلفاتی را مرتکب شده‌اند برخورد کرده و جلوی کارشان را می گیریم، در استان‌ها شاید این طور نباشد.


وی افزود: موفق شدیم جمع بیشتری را برای مقابله با این اقدامات غیرقانونی در شیراز به صحنه بکشانیم. این کارها جواب داد چون اگر این اقدامات انجام نشده بود، شاید سه، چهارم بافت تاریخی شیراز تا الان تخریب شده بود.

سلطانی‌فر ادامه داد: الان هیچ بنای ثبت ملی شده، دچار تعرض نشده و آنهایی که خراب شده بنای غیرثبتی بوده که می گفتند ارزش تاریخی دارد اما هیچ کدام از آن بناها در فهرست میراث ملی ثبت نشده بودند. با این حال توجه به آن بناهای دارای ارزش نیز مورد توجه ما هستند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی بیان کرد: اکنون با تدابیری که در قالب شورای عالی شهرسازی اتخاذ کردیم مشاور درحال انجام تهیه طرح است و طرح ساماندهی آن را با جدیت دنبال می‌کند. یکی از معاونان وزیر راه و شهرسازی و فردی که کار ساماندهی اطراف حرم حضرت معصومه(س) را کار کرده، به عنوان مدیر پروژه انتخاب شده است.

وی ادامه داد: الان کارها خوب جلو می‌رود ولی ممکن است که فردا تعرضی نسبت به بنایی شود. با این حال مجموعه عوامل خود را در آنجا بسیج کرده‌ایم و خوشبختانه همه NGOها نیز روی موضوع میراث فرهنگی حساس هستند و تا لودری حرکت می کند، در فضای مجازی منتشر می‌شود. این اتفاق خوبی است اما گاهی اوقات جوسازی هم می‌شود  و بیش از آنچه که هست، هیاهو ساخته می‌شود اما از آن جهت که در حفظ میراث فرهنگی به ما کمک می‌کنند، خوب است.

سلطانی‌فر بیان کرد: در زمینه حفظ و حراست از بناها باید با استفاده از ابزارهای حفاظتی کارها را انجام دهیم. یگان حفاظت ما با استعداد و نیروی انسانی موجود، نمی تواند به تنهایی کار انجام دهد جدا از اینکه فعالان و NGOها حضور دارند و ما آنها را به عنوان بازوهای خود می‌دانیم؛ انجمن‌های میراث فرهنگی که مدت ۱۰ سال  تعطیل شده بودند و ظرفیت خوبی هستند را نیز فعال کرده‌ایم و اکنون انجمن ده استان فعال شده است و انجمن های بقیه استانها را نیز تا دو سه ماه دیگر راه اندازی می‌کنیم.


وی افزود: شبکه انجمن‌های دوستداران میراث فرهنگی در استان، شهرستان، بخش و روستا تشکیل می‌شود و درحال ساماندهی است. در گام اول انجمنهای میراث فرهنگی در استانها را با حضور یکی از معاونان سازمان تشکیل می‌دهیم و اولین انجمن نیز در استان فارس با حضور خودم تشکیل شد. پس از تشکیل انجمن دوستداران در استان‌ها، این انجمن ها در شهرستان، دهستان و روستاها نیز راه‌اندازی می‌شود. این شبکه گسترده که چند سال تعطیل بود، به خوبی در جهت حفاظت از بناهای فرهنگی و سایتهای تاریخی می تواند نقش موثر و تعیین کننده‌ای داشته باشد. فکر می‌کنیم اگر تا سه چهار ماه آینده، همه شبکه ها را راه اندازی کنیم، ۸۰ درصد خیالمان راحت می شود که میراث ارزشمند فرهنگی مان حفاظت می شود


رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره نیروهای یگان حفاظت نیز گفت: سهمیه‌ای که از سربازان وظیفه داشتیم به تعداد انگشت شماری رسیده بود با توجه به دستورات مقام معظم رهبری و پیگیری های شخص رئیس جمهور در شورای عالی امنیت ملی توانستیم چند صد نفری را به نیروی یگان اضافه کنیم اما اگر نیروی یگان حفاظت چند برابر هم شوند، بازهم نقش انجمن‌ها در حفاظت از میراث فرهنگی بسیار بیشتر است.

وی همچنین درباره آمار گردشگران خارجی ورودی به ایران نیز گفت: آمار گردشگران خارجی دقیق‌تر از آمار گردشگران داخلی است. می‌دانیم که ممکن است در جمع بندی آمار خارجی فقط یک درصد خطا وجود داشته باشد اما در گردشگری داخلی خیلی نمی توانیم آمار دقیقی بدهیم. با هر روشی که بخواهیم آمار گردشگر داخلی را محاسبه کنیم بازهم نمی توانیم آمار دقیقی بدهیم.

سلطانی‌فر گفت: اکنون آمار ۵ و میلیون و ۱۰۰ هزار نفری از گردشگران خارجی ورودی داریم. ما چند فرصت خوب داریم یکی اینکه به هر دلیلی گردشگری فرهنگی تاریخی در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه، تونس، لیبی، یمن و غیره تعطیل شده است اما با تدابیر رهبر معظم انقلاب و دولت در ایران، امنیت خوبی داریم که باعث می‌شود گردشگران تاریخی و  فرهنگی که ذهنشان متوجه فرهنگ و تمدن خاورمیانه است، فعلا ایران را برای سفر انتخاب کنند چون کشور دیگری نمی توانند بروند.

وی درباره آیین‌نامه ارتقای امنیت گردشگران خارجی نیز گفت: ارتقای امنیت گردشگران خارجی دارای طبقه‌بندی حفاظتی است. در آنجا وظایف هر یک از دستگاه‌ها مشخص شده است. اتفاقاتی که برای گردشگران می‌افتد هیچ ارتباطی به امنیت آنها ندارد. فقط این آیین نامه اعلام می‌کند که چگونه دستگاه‌ها با هم درباره تامین امنیت گردشگران خارجی هماهنگ شوند .

وی درباره گردشگری حلال و حضور در نمایشگاههایی که در این حوزه برگزار می شود، گفت: ما در نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنیم مانند نمایشگاه ابوظبی و نمایشگاهی درمالزی. شاید اطلاع رسانی به شکل درستی انجام نشده است.

سلطانی‌فر ادامه داد: اعتقاد داریم که ایران حتما مهمترین کانون گردشگری حلال در دنیاست و در آینده نیز این رویکرد را دنبال می‌کنیم. ایران اصول و مبانی مربوط به گردشگری حلال را بدون اینکه سرمایه‌گذاری جدید کند، اجرا و مدیریت می‌کند چون در کشور غذاها با گوشت ذبح اسلامی طبخ می‌شود و مقررات عدم سرو مشروبات الکلی را داریم و بسیاری از مسائل شرعی دیگر در کشور رعایت می شود. بنابراین در این حوزه نسبت به کشورهای دیگر که تازه می‌خواهند رستوران و هتل حلال ایجاد کنند، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد جلوتر هستیم.

وی تأکید کرد: بنابراین بازار گردشگری حلال برایمان بسیار مهم است.اما هنوز در زمینه توسعه گرشگری حلال و بخش ویژه و تخصصی آن مشکلاتی وجود دارد. به عنوان مثال هتل و یا پلاژ ساحلی برای بانوان مسلمان کم داریم. 

وی افزود: برای ورود گردشگر خارجی ۲۷ دستگاه باید با هم هماهنگ شوند تا یک گردشگر به ایران بیاید. اگر یک یا دو دستگاه دچار مشکل شود ما هم مشکل پیدا می‌کنیم باید همه باور کنند که گردشگری ظرفیت مغفول مانده‌ای در توسعه فرهنگی اقتصادی کشور است و اگر بخواهیم مبانی اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم؛ یکی از مهمترین ابزارها، توسعه گردشگری است بنابراین سعی شده تا پرچم گردشگری حلال را بالا ببریم.

سلطانی‌فر در پایان تأکید کرد: اگر موفق شویم که  چنین رویکردی را در دو سه سال ایجاد کنیم، قدم‌های اساسی برداشته‌ایم. ترکیه اگر امروز به ۳۶ میلیون گردشگر رسیده به خاطر این است که مطالعاتش را در سال ۱۹۸۱ شروع کرده و برنامه اجرایی اش از سال ۱۹۹۲ شروع شده است بنابراین در مدت ۲۴ سال در حوزه اجرا کار کرده‌اند تا از ۳ میلیون گردشگر به ۳۶ میلیون گردشگر رسیده‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر 139405074